Čaroban božićni DAN i poklon koji bi nas razveselio je za mnoge drukčiji ove godine. Vjerujemo da je najčešće izrečena želja za Djeda Božićnjaka da svi ostanemo zdravi.
Pandemija COVID-19 promijenila je naš život, a time i svakodnevicu, ali božićni duh ne mora biti jedna od tih promjena. Zapravo, iskoristite nadolazeće blagdane kao pravu priliku da prijateljima i obitelji kažete koliko vam znače, koliko vam nedostaju i koliko se veselite ponovnom susretu kada to bude moguće.
Duh za čaroban božićni DAN
Male stvari puno znače, zato unesite božićni duh u svoj dom. Svi vole sezonu adventa – ovo je vrijeme bogatih mirisa cimeta, vanilije, kuhanog vina, pečenih jabuka, a osim toga, advent je i vrijeme za uspomene i nadu. Sigurno vam je poznat miris svježe pečenih božićnih kolačića koji iz majčine kuhinje struji cijelom kućom? DANas donosimo klasičan recept za božićne kekse koji će u vama probuditi dobro raspoloženje i vratiti vas u djetinjstvo. Neka vaš čaroban božićni DAN zamiriše.
RECEPT: Keksi s maslacem
Ovaj recept za božićne kekse dobio je titulu božićnog recepta koji ne bi smio nedostajati ni na jednoj pravoj blagdanskoj trpezi. Djeca ih posebno vole jesti, jer se ovi prhki keksi s nježnim okusom maslaca naprosto tope u ustima.
1. KORAK: Prosijte brašno na radnoj površini, dodajte šećer, limunovu koricu, sok i maslac narezan na kockice. Vrhovima prstiju brzo razmrvite maslac u brašnu, dodajte jaje pa umijesite glatko tijesto. Nemojte mijesiti predugo kako se masnoća od topline ruku ne bi otopila čime tijesto kod pečenja gubi svoju prhkost i gustoću.
2. KORAK: Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.
Nakon hlađenja tijesto položite na blago pobrašnjenu površinu, pospite ga s malo brašna i razvaljajte na 3-4 mm debljine. Ako vam se tijesto lijepi za podlogu ili valjak dodajte još malo brašna, ali nemojte pretjerivati jer će keksi inače biti pretvrdi.
3. KORAK: Kalupima oblikujte božićne kekse i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje. Premažite umućenim žumanjkom i pospite ili ukrasite prema vlastitom ukusu. Ovdje djeca mogu pokazati svoju kreativnost.
4. KORAK: Božićne kekse pecite u zagrijanoj pećnici na 200 ° C otprilike 10 – 12 minuta. Pazite da ne postanu previše tamni i božićno vrijeme može započeti!
Imate li i vi u svojoj kuharici brz i super ukusan recept za kekse? Podijelite ga s nama!
Posjetite nas na Facebooku, gdje tisuće ljubitelja DAN-a iz cijele Europe razmjenjuju svoja nadahnuća za DAN kuhinju. Pratite nas sada na Instagramu i Youtubeu!
Video
- SASTOJCI:
- 300 g brašna
- 150 g maslaca
- 100 grama šećera
- 1 jaje
- prstohvat soli
- malo ribane limunove korice
- mala žlica soka od limuna