Pravilno čišćenje kuhinje uz DAN savjete

Jednostavni DAN trikovi za čišćenje kuhinje

Čišćenje kuhinje ne mora više biti opterećenje! Dajemo vam praktične i brze savjete s kojima će vaša kuhinja dugo vremena biti kao NOVA.

1. Opći savjeti za njegu kuhinje

Čišćenje-krpom-od-mikrovlakana

Za kvalitetnu njegu kuhinje potrebno je slijediti nekim osnovnim i jednostavnim pravilima:

a. Za čišćenje kuhinje koristite blagi sapun i izbjegavajte deterdžente, koji sadrže kiseline, alkohol i otapala.

b. Kod sredstava za njegu namještaja uvijek pročitajte upute za korištenje i obratite posebnu pažnju na doziranje. Budite štedljivi s vodom i drugim sredstvima za čišćenje.

c. Fronte od masivnog drva čistite isključivo vlažnom krpom, bez sredstva za čišćenje. Preporučujemo da su radne površine uvijek suhe, u protivnom voda brzo prodre u strukturne veze i uzrokuje bubrenje drva ili gubitak boje.

d. Neka sredstva za čišćenje namještaja sadrže vosak i druge sastojke, koja krivim doziranjem tvore sloj koji može oštetiti površinu ili promijeniti boju. Upotrijebite posebna sredstva za čišćenje i krpu od mikrovlakana za uklanjanje tvrdokorne prljavštine. Kuhinjske fronte uvijek čistite po cijeloj površini kako bi bila ravnomjerno očišćena.

e. Savjetujemo vam redovito čišćenje, optimalno je jednom tjedno, tako ćete postići najbolje rezultate i očuvati kvalitetu svoje kuhinje. 

2. Čišćenje kuhinjskih fronti 

čišćenje-vlažnom-krpom

Jednostavno čišćenje MAT fronti 

Mat kuhinje su sve popularnije, ne samo da su moderne, čak je i njihovo čišćenje jednostavnije nego što mislite. Čistimo ih s vodom i sapunom koristeći krpu od mikrovlakana.

Preporučujemo da prije čišćenja, mat površinu očistite s pamučnom krpom, kako bi uklonili čestice prašine.

Fronte bez otisaka prstiju (ANTI-FINGERPRINT)

DAN njega ima rješenje u borbi protiv otisaka prstiju. Anti-fingerprint fronte su jednostavne za čišćenje, treba vam samo nježna krpica, malo tople vode i po potrebi blagi deterdžent. Ove površine brzo se suše i imaju visoku otpornost na vlagu. Za redovito čišćenje možete koristiti i sredstva za čišćenje prozora (sredstvo nanesite na krpu). Izbjegavajte korištenje spužve i druga agresivna sredstva.

Fronte visokog sjaja

Čistite isključivo mekanom, vlažnom krpom i mješavinom vode i sapuna (u omjeru 1:100). Razina sjaja može varirati s obzirom na sredstvo čišćenja i stanje površine. Najbolje rezultate u čišćenju fronti visokog sjaja ćete postići da površinu čistite lijevo-desno ili od vrha prema dnu i NE kružnim pokretima. Budite pažljivi da metalne dijelove ne čistite  agresivnim spužvama i oštrim predmetima.

Tamne fronte

Za čišćenje tamnih fronti i radnih površina koristite vodu kojoj dodate malo deterdženta za pranje posuđa. Površinu jednostavno obrišete i na kraju osušite suhom krpom.

3. DAN-ovi posebni trikovi koji će povećati vijek vaše kuhinje

sredstvo-nanosimo-na-krpu
  • Okviri iz aluminija i stakla: staklene površine očistite vlažnom krpom i sredstvom za čišćenje stakla. Sredstvo nikad ne prskajte izravno na staklo jer postoji opasnost prodiranja u prostorčić između stakla i aluminija, što može uzrokovati probleme i nakupljanje prljavštine. 
  • Metalne ručke: sredstva za čišćenje i njegu metalnih ručkica dostupna su u specijaliziranim trgovinama. Možete ih očistiti i mješavinom tople vode i malo octa, pri tome obavezno nakon završetka čišćenja, osušite ručkice suhom krpom. 
  • Parni čistači: kada koristite uređaje za čišćenje parom postoji opasnost da para uđe u drvene dijelove. Zato se u kuhinji izbjegava ovaj oblik čišćenja i tako sprječava da se fronte i ostali drveni dijelovi oštete.
  • Temperatura prostora: namještaj također treba dobre uvjete i zdravu atmosferu. Uzmite u obzir optimalnu vlažnost zraka koja treba biti oko 50% relativne vlažnosti zraka. Premalo vlage u prostoru dovodi do isušivanja i krčenja drva, što može uzrokovati pukotine i iskrivljavanje fronti.  Previše vlage u prostoru uzrokuje bubrenje površina. 

4. DANKÜCHEN kvaliteta koja garantira dugovječnost

Materijali koji se koriste za izradu DAN kuhinje podložni su stalnoj kontroli kvalitete i ispunjavaju sve međunarodne standarde za kuhinjski namještaj.

Električni uređaji se pažljivo i stručno ugrađuju, tako da se dijelovi radne površine i prednji dijelovi ne oštete.

Izrezane ploče su ispravno i temeljito premazane i zaštićene.

Pećnica je uvijek pravilno postavljena, tako da se smanji vjerojatnost od opasnosti za požar.

5. Posebni DAN savjeti

a. Plastično obložena površina radne ploče podnosi temperaturu do 140 °C. Uništavanje radnog prostora možete spriječite stalnim korištenjem podloška za vruće posuđe, jer tava i lonci mogu postići temperaturu i do 400 ° C. 

b. Unatoč činjenici da su radne površine vrlo čvrste i otporne, nisu prikladne za rezanje i rad s oštrim predmetima. Predlažemo redovito korištenje daske za rezanje.

c. Uvijek održavajte radnu površinu suhom.

d. Pri rukovanju sredstvom za uklanjanje kamenca, npr. kod aparata za kavu i sudopera, budite pažljivi da se sredstvo NE zadržava na drvenom dijelu kuhinje, jer može oštetiti površinu ili fronte. 

e. Do oštećenja može brzo doći i pri korištenju funkcije samočišćenja električnih uređaja, zato je važno da su fronte, koje graniče s tim uređajima, između čišćenja i hlađenja otvoreni.

f. Kad perilica posuđa opere posuđe uvijek pričekajte da se završi proces sušenja. Velika količina pare koja se oslobađa prijevremenim otvaranjem može uzrokovati bubrenje.

Jamstvo

Uzmite u obzir da jamstvo ne možemo priznati u slučaju nepoštivanja naših propisa montaže i uputa za održavanje. Isto tako su važne odredbe proizvođača električnih uređaja koje nepravilnim korištenjem mogu oštetiti kuhinju.  

Pravilnim održavanjem i uz DANKÜCHEN kvalitetu vaša će kuhinja dugo vremena biti kao nova!

Vaše mišljenje nam je jako važno, jesu li vam pomogli ovi savjeti? Pišite nam ili nas samo pratite, za više novosti i savjeta, na Facebooku, Instagramu ili Youtubeu.

Video