Početna » Novosti » DAN kuhinja za cijelu obitelj

DAN kuhinja za cijelu obitelj

Nudimo vam 5 savjeta za dizajniranje i planiranje s kojima će idealna DAN kuhinja odgovarati cijeloj obitelji po pristupačnoj cijeni

Kada planirate novu kuhinju, važno je uzeti u obzir ne samo osobu koja će najviše kuhati, već i sve članove obitelji. Za pravi obiteljski dom to znači imati prilagodljiv prostor koji će odgovarati vašim potrebama i potrebama vaše djece. 

DAN Kuhinja se razlikuje od običnih kuhinja na tržištu u pogledu standarda kvalitete. Cijena kvalitetne kuhinje ovisi o raznim čimbenicima poput veličine, dodataka, odabiru elemenata, uređajima… Informativni izračun ćete dobiti u jednom od naših studija.

#1. Funkcionalna DAN kuhinja za cijelu obitelj

Mnoge obitelji vole da je kuhinja povezana s drugim prostorijama (blagovaonica i dnevna soba). Bez obzira želite li otvorenu ili zatvorenu kuhinju je poželjno da s našim stručnim projektantima u studiju podijelite sljedeće informacije:

  • broj članova vaše obitelji,
  • dob djece,
  • oblik kuhinje koji biste željeli,
  • dimenzije prostorije.

To će im pomoći da planiraju sigurno i ugodno okruženje koje će biti prikladno za sve članove obitelji. Kod kuhinja po mjeri drveni dijelovi čine samo dio ukupne vrijednosti. Korpus predstavlja tek oko petinu ukupne cijene kuhinje. Ukupnu cijenu tako čine različiti čimbenici kao što su materijali za fronte, korpuse i radne ploče, električni uređaji, dodaci…

#2. Kuhinjski otok – da ali ne?

Ako imate prostora za kuhinjski otok, razmislite gdje ga želite smjestiti. Kuhinjski otok čini DAN kuhinju svestranom. Ne samo da imate dodatno mjesto za druženje s prijateljima ili učenju s djecom, također vam omogućuje dodatni prostor za pohranu.

Dodatne ladice s raznim organizatorima su apsolutni must-have. Naravno da svom otoku možete dodati hladnjak za vino, različite niše, regale i slično, možete razmisliti i o ugradnji uređaja kao što je štednjak ili sudoper.

Odluka o odabiru ovisi o vašem prostoru, zato kuhinjski otok preporučujemo pri otvorenom tlocrtu ili u kuhinjama veće kvadrature.

#3. Razmislite o sigurnosti 

Sigurnost je vrlo važna bez obzira na starost članova obitelj. Određeni uređaji u kuhinji trebali bi biti imati posebne programe za zaštitu i biti izvan dohvata djece.

Donosimo samo nekoliko savjeta da vaša DAN kuhinja bude sigurna:

  1. Indukcijska ploča za kuhanje je najsigurniji odabir. Za razliku od plinskog štednjaka nema plamena, površina koja se ne koristi ostaje hladna, a prostor na kojem ste kuhali se relativno brzo hladi.
  2. Kuhalo za vodu postavite u kut ili na mjesto gdje će se najteže prevrnut.
  3. Ormarići ispod umivaonika moraju biti posebno osigurani kako bi se spriječio pristup opasnim tekućinama za čišćenje.
  4. Pećnicu je preporučljivo podići na visinu. Za vas to znači manje saginjanja, a istovremeno će biti izvan dohvata vaše djece.

#4. Odaberite manje osjetljive površine

Ljepljivi otisci prstiju mogu biti čest problem, a posebno ako imate malu djecu. Stoga se pametno odlučite pri odabiru materijala vidljivih površina. Otisci se manje primijete na mat površini nego na sjajnoj, a još manje na teksturiranim bojama poput boje drveta ili betona. Za skoro potpuno izbjegavanje otisaka prstiju odaberite našu inovativnu boju ANTHRAZIT ili jednu od DIAMANT boja.

# 5. Odlučite se za puno prostora za pohranu

Što je obitelj veća, treba vam više hrane i posuđa. Organizirajte svoje kuhinjske ladice tako da su svi opasni i krhki predmeti na sigurnom mjestu i izvan dohvata djece. Isto vrijedi i za uređenje ostave – slatkiše možete sakriti na vrh, baš kao i krhke posudice. S obzirom na to da naše ladice mogu izdržati do 50 kg, ne morate se brinuti zbog preopterećenja.

DAN kuhinja se dizajnira tako da bude prikladna za cijelu obitelj. Stvorite prostor po vašoj mjeri koji će odgovarati svim članovima vaše obitelji. U tome će vam pomoći naši stručnjaci za planiranje u bilo kojem od naših 14 ekskluzivnih studija diljem Hrvatske. Planirajte za budućnost – planirajte s nama:

Sviđa vam se ovaj post? Vaše povratne informacije su nam vrlo važne! Ne zaboravite nas pratiti na Facebooku i Instagramu.

Video