Kuhinja s otokom – prostor za kuhanje i druženje

Otok u kuhinji povezuje obitelj, prijatelje i cijelokupni prostor.

kuhinja s otokom

Ako želite uspješno povezati različite aktivnosti u svojoj kuhinji, razmislite o tome već u fazi planiranja. To je jedini način da na vrijeme osigurate dovoljno prostora za kuhanje i druženje.

Izvrsno rješenje koje unosi svježinu u prostor i osigurava optimalno korištenje prostora je kuhinjski otok. Odabir ovog oblika kuhinje je moderno rješenje za dizajn interijera koje sa sobom donosi brojne prednosti. To je ujedno i glavni razlog zašto njegova popularnost u posljednje vrijeme naglo raste. Dopustite nam da vam ukratko predstavimo neke od glavnih prednosti u nastavku.

Više prostora za pohranu

Kuhinjski otok stvorit će dodatni prostor za odlaganje u vašoj kuhinji. Možete ga opremiti ladicama različitih veličina i individualno prilagoditi priboru koji najčešće koristite. Na taj će vam način namirnice, kuhinjski pribor i posuđe uvijek biti pri ruci.

Prema individualnim željama, kuhinjski otok možete dodatno obogatiti nišom u koju možete staviti ukrase po vašem izboru i tako dodati osobni pečat prostoru.

kuhinjski otok s nisom

Više radne površine

Zamislite kako bi bilo praktično višak prostora u sredini kuhinje zamijeniti dodatnim radnim prostorom ili prostorom za odlaganje …

Kuhinjski otok nudi dovoljno prostora kako bi u kuhinji odjednom moglo kuhati više ljudi. Otok je dostupan sa svih strana, zato svi imaju dovoljno prostora za kretanje. Tako ćete s lakoćom narezati povrće, zamijesti ili oblikovati kolačiće za vrijeme zabavnih razgovora u ugodnom društvu.

Više mogućnosti prilagodbe

Čak i kod kuhinjskog otoka vrijedi pravilo da pravi kuhinjski majstori za sve pronađu rješenje. Ako zbog problema s priključcima ne možete  postaviti ploču za kuhanje ili sudoper i odvod, otok se i dalje može koristiti kao praktična radna površina, prostor za druženje, blagovaonski stol ili element koji povezuje prostor s otvorenim tlocrtom.

No, ne zaboravite da je jako važno da se prilikom planiranja oslonite na kvalificirane kuhinjske savjetnike koji na prvi pogled mogu procijeniti tlocrt prostora i kuhinju u potpunosti prilagoditi isključivo VAMA.

Otvoreni pogled s kuhinjskog otoka

Kuhinja s otokom vam omogućava pogled na cijeli prostor i ono što se u njemu događa, umjesto da bi tupo gledali u zidove i elemente. Gledajući članove obitelji, goste ili kućne ljubimce, stvorit ćete ugodnu atmosferu tijekom pripreme jela. To će vas dodatno nadahnuti za ukusne ideje.

kuhinjske police

Pomoću DANKÜCHEN planera kuhinje s nekoliko jednostavnih klikova možete odabrati kuhinju s otokom i reći nam ostale osnovne želje za vašu novu kuhinju.

Nakon predaje upita nazvat ćemo vas i s vama dogovoriti besplatan termin 3D projektiranja na kojem ćemo pažljivo analizirati vaše želje i prostor. Tada ćemo ekskluzivno za VAS napraviti 3D vizualizaciju kuhinje na kojoj ćete moći vidjeti i prosuditi je li kuhinja s otokom ono što tražite.

Sviđa vam se ovaj zapis? Vaše povratne informacije su nam vrlo važne! Ne zaboravite nas pratiti na Facebooku, Instagramu ili Youtubeu.

Video