Početna » Novosti » Mala, ali lijepa kuhinja

Mala, ali lijepa kuhinja

Veličina kuhinje nikako nije faktor koji bi presudno utjecao na njezinu ljepotu i energiju kojom zrači

Čak su i male kuhinje u jednočlanim ili dvočlanim kućanstvima idealne za stvaranje unikatnih kuhinjskih kreacija.

DANKÜCHEN nudi pametna 2 u 1 rješenja koja vam omogućuju da maksimalno iskoristite raspoloživi prostor i s našim stručnjacima dizajnirate kuhinju koja ispunjava sve estetske i funkcionalne zahtjeve.

Mala kuhinja šank spojen sa stolom

2 u 1 ⇨ kuhinjski otok i stol

Pažljivim planiranjem i preciznom ugradnjom možete spojiti kuhinjski otok i blagovaonski stol u jedno. Naši stručni projektanti će to postići tako da će otok istaknuti masivnom radnom pločom, a na drugoj strani mu dodati manji stol za dvoje. Jedinstveni prijelazi i kombinacije različitih materijala pravi su melem za oči i već na prvi pogled je jasno da ste planiranje kuhinje prepustili profesionalcima. 

2 u 1 ⇨ sudoper i radna površina

U velikim kuhinjama je otok pristupačan sa sve četiri strane i strogo odvojen od glavnog dijela. Kao što možete vidjeti na slici, kod modela Interdan su DANKÜCHEN stručnjaci iskoristili prolaz za radnu površinu i sudoper. Ispod glavnih elementa se nalaze velike ladice na izvlačenje, koje pružaju dodatni prostor za pohranu.

Prilikom planiranja potrebno je uzeti u obzir i kuhinjski trokut koji određuje točan razmak između područja za kuhanje, sudopera i radne površine te hladnjaka, kao i skladišnog prostora.

Mala kuhinja slavina

Zlatno pravilo nalaže da sudoper i površina za kuhanje ne smiju biti udaljeni više od 90 cm. Iz tog vidika je mala kuhinja idealno mjesto za realizaciju radnog trokuta i pripremu raznih specijaliteta.

2 u 1 ⇨ dvostruka vrata, jedan element

Unatoč činjenici da ljudi koji žive sami ili u paru ne trebaju toliko prostora za pohranu kao velike obitelji, kuhinju je potrebno dizajnirati tako da bude maksimalno fleksibilna u svakom trenutku. Precizno planiranje i montaža igraju ključnu ulogu u tome.

Optimalno rješenje koje pruža najviše prostora za pohranu je kutni element Le Mans. Ovaj pametni element iskorištava prednosti takozvanih “slijepih kutova”, posebno tamo gdje je kuhinja u obliku slova U.

Mala kuhinja la mans element

Uz Le Mans element laganim ćete povlačenjem imati pregled nad cijelim sadržajem koji vam je potreban u maloj kuhinji.

DODATNI DAN savjeti za malu kuhinju:

⇨ Rasvjetom možete optički povećati malu kuhinju, npr. osvjetljenjem radne površine. Osim toga, dodavanjem prigušenog LED svjetla u pozadini možete stvoriti neodoljivu romantičnu atmosferu.

⇨ Za mirniji i uredniji izgled kuhinje izbjegavajte otvorene police i pretjerano ukrašavanje.

⇨ Povežite kuhinju i dnevni boravak detaljima. To će u vaš dom unijeti prostranost i ispuniti ga ljepotom življenja.

⇨ Imate dodatna pitanja?

Naši prodajni savjetnici rado će vam pomoći i savjetovati vas pri planiranju male ili velike kuhinje, a pritom ostvariti sve male i velike želje. Neka vas u to uvjere svojim znanjem i profesionalnim savjetima. Sve što morate učiniti je ⇩

Nakon toga će vas kontaktirati prodajni savjetnici odabranog DAN studija.

Na našem YOUTUBE kanalu potražite rješenja za različite veličine i modele kuhinja. Ako ne želite propustiti aktualne novosti, akcije i fotografije kuhinja pratite nas na FACEBOOKU i INSTAGRAMU.

Video