Velike ideje za male kuhinje

Iskoristite mali prostor na najbolji mogući način! 

U DAN-u imamo puno ideja koje omogućuju maksimalnu pohranu i učinkovitost za male kuhinje. Za najbolje iskorištavanje malog prostora treba uzeti u obzir tlocrt prostora. Uvijek predlažemo najbolja rješenja za svaki kuhinjski oblik, bio on klasičan, u obliku slova U ili kuhinja stisnuta u kut.

rjesenje-za-kutni-ormaric

Naša misija je postići maksimalnu učinkovitost za sve male kuhinje! U nastavku pročitajte kako. 

Organizacija na prvom mjestu

Prostor za ostavu jedan je od najvažnijih dijelova svake kuhinje. Uz maksimalnu učinkovitost i dodavanjem pravih rješenja čak i mali prostor može postati pravo čudo organizacije.

Naša istaknuta rješenjima za pohranu su:

  • umetci za organizaciju ladica
  • apotekarski element
  • ormar s različitim elementima na izvlačenje (ladice, mehanizmi i dr.)
  • mehanizam za kutne ormariće Le-Mans
  • vrtljivi kutni mehanizam i dr.

Za svaki mali prostor, posebno za kuhinju, važno je da bude uredan. Kada nedostaje prostora, ne možemo si priuštiti lošu organizaciju, zato je potrebno iskoristiti svaki kutak.

Odabir boje i veličina

Opće je poznato da svijetle boje otvaraju prostor. Posebice bijela, koja doprinosi raspršivanju svjetlosti i posljedično vizualno povećava prostor. Također, reflektirajući materijali poput visokog sjaja i općenito minimalistički dizajn vrlo su poželjni u maloj kuhinji.

Odaberite elegantne i moderne detalje koji otvaraju prostor.

Male kuhinje su optički svijetle i prozračne ako se odlučite za neutralnu shemu boja. Na primjer: pločice s bijelim uzorkom, šankom u svijetlim drvenim tonovima i kuhinjskim ormarićem u bojama jasmina ili magnolije.

Pravilno osvjetljenje za male kuhinje

Budući da je dobro osvjetljenje izuzetno važno prilikom kuhanja, savjetujemo da prilikom projektiranja kuhinje napravite i plan rasvjete. U tome će vam s veseljem pomoći naši stručni savjetnici, jer ako u kuhinji nema dovoljno svjetla, prostor se dodatno smanjuje. 

led-traka-u-kuhinji

Dobro razmislite o pravilnom osvjetljavanju radne površine, a razni lusteri i rješenja također mogu poslužiti kao ukrasni elementi. Osim toga, za dodatni izvor svjetlosti i moderan izgled odaberite ukrasne LED trake na šanku, kuhinjskom otoku ili ispod ormarića.

Kako planirati male kuhinje?

Kao i kod velike, tako i kod male kuhinje, potrebno je razmisliti kako najbolje iskoristiti prostor. Odgovorite si na sljedeća pitanja: Kako se krećem po prostoru? U kojem dijelu kuhinje provodim najviše vremena? Što me je mučilo u staroj kuhinji? Što mi je bilo na putu?

male-kuhinje-dankuchen

Kombiniranjem odgovora na navedena pitanja i poštivanjem pravila radnog trokuta, koji se odnosi na udaljenosti između hladnjaka, sudopera i ploče za kuhanje, dobivamo recept za najbolje iskorišten prostor po vašoj mjeri.

Moja mala kuhinja

Trebate pomoć pri planiranju vaše male kuhinje? Iskoristite mogućnost besplatnog 3D projektiranja i stručnog savjetovanja s našim projektantima. Posjetite nas u jednom od 14 DANKÜCHEN studija na 14 lokacija u Hrvatskoj. S veseljem ćemo vam pomoći stvoriti vašu novu (malu) kuhinju i pritom se pobrinuti da joj date vlastiti pečat.

Sviđa vam se ovaj zapis? Vaše povratne informacije su nam vrlo važne! Ne zaboravite nas pratiti na Facebooku, Instagramu ili Youtubeu.

Video