Početna » Novosti » Recepti » Marmelada od jagoda, malina i datulja

Marmelada od jagoda, malina i datulja

Sastojci:

  • 500 g jagoda (očišćenih i narezanih)
  • 300 g malina
  • 200 g datulja (bez koštica, nasjeckanih)
  • Sok od 1 limuna
  • 50 ml vode
  • 1 žličica chia sjemenki (opcionalno, za gušću teksturu)

Priprema:

  1. Priprema voća:
    Jagode operite, očistite i narežite na manje komade. Maline dobro isperite i ocijedite. Datulje narežite na sitne komadiće.
  2. Kuhanje:
    U lonac stavite jagode, maline, datulje, limunov sok i vodu. Zagrijte na srednje jakoj vatri dok smjesa ne zakipi.
  3. Pasiranje:
    Kad voće omekša, smjesu lagano izgnječite vilicom ili usitnite štapnim mikserom, ovisno o željenoj teksturi.
  4. Kuhanje do savršene konzistencije:
    Smanjite vatru i nastavite kuhati još 15-20 minuta uz povremeno miješanje dok marmelada ne postane gusta. Ako želite dodatnu gustoću, umiješajte chia sjemenke i kuhajte još 5 minuta.
  5. Punjenje staklenki:
    Sterilizirane staklenke napunite vrućom marmeladom, čvrsto zatvorite poklopcem i okrenite naopačke. Ostavite ih tako dok se potpuno ne ohlade.

Zašto baš ova marmelada?

Ova kombinacija jagoda i malina donosi savršenu ravnotežu između slatkoće i kiselosti, dok datulje prirodno zaslađuju i daju bogatu teksturu. Idealna je za zdraviji doručak ili kao dodatak kolačima.

Savjet za Instagram fotografiju:

Servirajte marmeladu na rustikalnoj drvenoj dasci, uz svježe jagode, maline i tostirani kruh. Dodajte drvenu žlicu i pospite malo chia sjemenki za dekoraciju. Dobro osvijetljen prirodni kutak stvorit će savršen kadar! 📸✨

Uživaj u pripremi i okusu! 😍

Video