Sastojci:
- 500 g jagoda (očišćenih i narezanih)
- 300 g malina
- 200 g datulja (bez koštica, nasjeckanih)
- Sok od 1 limuna
- 50 ml vode
- 1 žličica chia sjemenki (opcionalno, za gušću teksturu)
Priprema:
- Priprema voća:
Jagode operite, očistite i narežite na manje komade. Maline dobro isperite i ocijedite. Datulje narežite na sitne komadiće. - Kuhanje:
U lonac stavite jagode, maline, datulje, limunov sok i vodu. Zagrijte na srednje jakoj vatri dok smjesa ne zakipi. - Pasiranje:
Kad voće omekša, smjesu lagano izgnječite vilicom ili usitnite štapnim mikserom, ovisno o željenoj teksturi. - Kuhanje do savršene konzistencije:
Smanjite vatru i nastavite kuhati još 15-20 minuta uz povremeno miješanje dok marmelada ne postane gusta. Ako želite dodatnu gustoću, umiješajte chia sjemenke i kuhajte još 5 minuta. - Punjenje staklenki:
Sterilizirane staklenke napunite vrućom marmeladom, čvrsto zatvorite poklopcem i okrenite naopačke. Ostavite ih tako dok se potpuno ne ohlade.



Zašto baš ova marmelada?
Ova kombinacija jagoda i malina donosi savršenu ravnotežu između slatkoće i kiselosti, dok datulje prirodno zaslađuju i daju bogatu teksturu. Idealna je za zdraviji doručak ili kao dodatak kolačima.
Savjet za Instagram fotografiju:
Servirajte marmeladu na rustikalnoj drvenoj dasci, uz svježe jagode, maline i tostirani kruh. Dodajte drvenu žlicu i pospite malo chia sjemenki za dekoraciju. Dobro osvijetljen prirodni kutak stvorit će savršen kadar! 📸✨
Uživaj u pripremi i okusu! 😍