Maslac narežemo na kriške, otopimo ga na pari te mu dodamo komadiće čokolade. Kada dobijemo homogenu smjesu sve zajedno maknemo s pare i ohladimo. U posudi pjenasto umutimo jaja i šećer. Brašno i kakao promiješamo i polako dodajemo u smjesu jaja i šećera. Na kraju dodamo i čokoladnu smjesu te čokoladne suzice. Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Pripremimo pekač za tortu tako da ga namažemo maslacem i u njega ulijemo smjesu. Pečemo 30 minuta. Tortu ohladimo i izvadimo iz pekača. Hladnu tortu dekoriramo šlagom i sezonskim voćem.
- 200 g tamne čokolade za kuhanje
- 180 g maslaca
- 40 g nezaslađenog kakaa
- 80 g glatkog brašna
- 220 g smeđeg šećera
- 100 g čokoladnih suzica
- 3 jaja
- 250 ml vrhnja za šlag
- borovnice, maline, jagode, kupine
- svježa metvica