Piknik čokoladna torta

Maslac narežemo na kriške, otopimo ga na pari te mu dodamo komadiće čokolade. Kada dobijemo homogenu smjesu sve zajedno maknemo s pare i ohladimo. U posudi pjenasto umutimo jaja i šećer. Brašno i kakao promiješamo i polako dodajemo u smjesu jaja i šećera. Na kraju dodamo i čokoladnu smjesu te čokoladne suzice. Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Pripremimo pekač za tortu tako da ga namažemo maslacem i u njega ulijemo smjesu. Pečemo 30 minuta. Tortu ohladimo i izvadimo iz pekača. Hladnu tortu dekoriramo šlagom i sezonskim voćem. 

  • 200 g tamne čokolade za kuhanje
  • 180 g maslaca
  • 40 g nezaslađenog kakaa
  • 80 g glatkog brašna
  • 220 g smeđeg šećera
  • 100 g čokoladnih suzica
  • 3 jaja
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • borovnice, maline, jagode, kupine
  • svježa metvica