Tako dobra da će postati obiteljski recept koji ćete s veseljem kuhati svaku sezonu jagoda. Priprema je prilično jednostavna pa će uživati i najmlađi članovi obitelji. Funkcionalnost i kreativna rješenja u našoj kuhinji u potpunosti će promijeniti vaš pogled na kuhanje. Savršen ambijent za izvrsne kulinarske avanture.

POSTUPAK
Jagode i pastu od datulja, zajedno s malo vode, izmiješajte štapnim mikserom ili blenderom. Mješavinu zakuhajte i potom ostavite na srednje jakoj vatri do željene gustoće. Skinite s vatre, dodajte dvije žlice chia sjemenki, promiješajte i ostavite oko 10 minuta da sjemenke nabubre. Ako želite gušću marmeladu, dodajte još 1 – 2 žlice chia sjemenki, dobro izmiješajte i ostavite još 10 minuta. Staklenke prokuhajte, a marmeladu ulijte neposredno nakon kuhanja. Po želji možete koristiti i maline, kombinaciju ili drugo bobičasto voće.
Video
- SASTOJCI
- 3 šalice jagoda
- 1⁄4 šalice vode
- ½ šalice paste od datulja
- 2 - 4 žlice chia sjemena