Prednosti DAN korpusa

Trup kuhinje, odnosno korpus, kuhinji daje stabilnost i nosivost.  Zato je od iznimne važnosti da mu se stručno posvetimo. 

Veličine DAN korpusa

Kuhinju kupujemo par puta u životu. Pored kvalitetnog izbora materijala i boja, temelj projektiranja je upravo odluka koji korpus odabrati. U nastavku vam donosimo savjete na što morate biti pažljivi kod odabira korpusa.

Što je zapravo korpus?

Kuhinjski korpus tehnički je pojam koji predstavlja tijelo, trup naše kuhinje. On je osnova za ugradnju kuhinjskih elemenata i električnih uređaja. Sa stražnjim dijelom i bočnim stranicama čini okvir za kuhinjske elemente različitih oblika i veličina.

Na koji način korpus povezuje kuhinjske elemente?

Osnovne dijelove korpusa izrađujemo prema individualnim željama i zahtjevima kupca. Prilikom besplatnog 3D projektiranja DAN kuhinje određuju se visina i dubina radne površine te kuhinjskih elementa i ladica u podnožju. Zajedno s ugradbenim električnim uređajima oni čine kuhinjsku cjelinu.

Veličine DAN korpusa

U DANKÜCHEN visina donjih elemenata prije svega ovisi o debljini radne ploče i odabiru visine korpusa, a prilagođavamo ih vašim navikama i potrebama. Prilikom preciznog izračuna polazimo od visine osobe koja je najviše prisutna u kuhinji, zato biramo visinu:

 • RADNE POVRŠINE – optimalna visina neka bude 15 cm ispod visine savijenog lakta.
 • PLOČE ZA KUHANJE – predlažemo da bude malo niže, otprilike 20 cm ispod visine savijenog lakta. 
 • SUDOPERA – u idealnom slučaju je odlično da seže 10 do 15 cm ispod savijenog lakta.

Najveći izbor

Kako bi kod svih kuhinjskih modela osigurao znatno više prostora, DANKÜCHEN svojim kupcima pored standardnog izbora (U-visina) pruža dodatne 3 EKSKLUZIVNE visine BEZ nadoplate:

 1. UG visina je najprilagodljivija za kuhinje bez ručki, zato ima zaobljenu aluminijsku letvicu za lakše otvaranje ladica.
 2. UX visina za kuhinje s ručkama omogućava 13 cm više prostora za pohranu.
 3. UV visina je najveći DAN korpus i pruža čak 16 cm više prostora za kuhinje bez ručki. Također ima aluminijsku letvicu za jednostavnije otvaranje ormarića.

Više od standarda

DAN garantira najveću kvalitetu materijala, stoga svojim kupcima nudi:

 • VEĆU STABILNOST → s debljim bočnim stranicama od čak 18 mm (standard na tržištu je 16 mm) osiguravamo duži životni vijek kuhinje.
 • VIŠE RADNE POVRŠINE → s 70 cm dužim radnim pultom (standard je 60 cm).
 • VEĆA KVALITETA → kvalitetna DAN iverica ima veću gustoću, što omogućava veću nosivost i stabilnost (standard na trgu je iverica manje gustoće).

Veličine DAN korpusa

Iz udobnosti svog doma

Planiranje nove kuhinje započnite već DANAS u samo 4 koraka : 

 1. Na web stranici u izborniku odaberite “PLANER KUHINJE” i odgovorite na 7 jednostavnih pitanja (o izgledu, obliku, boji…)
 2. Prije slanja odgovora odaberete DAN studio u svojoj blizini i naši prodajni savjetnici će vas nakon toga kontaktirati i dogovoriti termin projektiranja u studiju.
 3. Za vas ćemo sasvim besplatno napraviti ponudu prilagođenu vašim željama i potrebama. Nakon toga ponudu u 3D obliku u miru pregledajte iz udobnosti svog doma.
 4. Potpisati ćete ugovor i dobiti račun što znači da ste uspješno naručili vašu novu kuhinju i sada možete početi odbrojavati dane do njene montaže.

Sigurni smo da ćete u DANKÜCHEN kuhinji imati dugotrajno zadovoljstvo kuhanja i druženja.

Jeste li dobili potrebne informacije o prednosti DANKÜCHEN kuhinjskog korpusa? Vaše povratne informacije su nam vrlo važne! Ne zaboravite nas pratiti na Facebooku, Instagramu ili Youtubeu.

Video