Početna » Novosti » Prvoklasan dizajn

Prvoklasan dizajn

Jeste li se ikada zapitali što čini dizajn doista prvoklasnim?

Bilo da se radi o automobilima, odjeći ili kuhinjama – svaki si dizajner uvijek iznova postavlja isto pitanje: kako postići prvoklasan dizajn?

Za vas smo pripremili 10 kuhinjskih teza koje će vam olakšati posao i pomoći vam da prepoznate prvoklasni dizajn.

1. Prvoklasan dizajn je jedinstven

Moderna kuhinja mora biti dizajnirana tako da njezina cjelokupna slika bude u skladu s kontekstom kuće ili stana. Pri odabiru kuhinjskih elemenata treba se pridržavati klasičnih smjernica i prilagoditi ih individualnom ukusu i kreativnim zamislima. Jedino tako možete postići prvoklasan izgled koji zrači senzualnošću i posebnošću.

2. Prvoklasan dizajn će vam oduzet dah

Pomno planirana kuhinja nedvojbeno privlači sve poglede. Pobrinite se da Vašim posjetiteljima pri ulasku u prostoriju pažnju ne preuzmu nepotrebni dodaci ili pretjerana dekoracija. Dopustite im da svaki put budu očarani samo jednom stvari: prvoklasnim dizajnom kuhinje koji ostavlja bez daha.

3. Prvoklasan dizajn je inovativan

Moderno ne znači nužno i inovativno. Bez obzira radi li se o kuhinji klasičnog ili modernog izgleda, ona može imati inovativna rješenja i opremu koja se ne primjećuje na prvi pogled. Ne zaboravite: inovativna kuhinja prilagođena je vašem stilu života sa svrhom da vam olakša svakodnevicu.

4. Dobar dizajn je bezvremenski

Savjetujemo vam da u potrazi za inspiracijom za novu kuhinju ne razmišljate pretjerano o najnovijim trendovima i kuhinjama koje imaju vaši poznanici i prijatelji. Vjerujte svom ukusu. Uostalom, kupnja kuhinje velika je investicija i svakako želite da dizajn zadovolji vaše estetske zahtjeve.

5. Prvoklasan dizajn čini kuhinju korisnom

Ako je kuhinja samo lijepa, dugoročno neće ispuniti vaša očekivanja. Kuhinjski elementi, raspored, vrste ormara i električni uređaji moraju biti prilagođeni vašem stilu života.

6. Prvoklasni dizajn je individualan

Nije bitno hoće li kuhinju koristiti niža osoba ili netko visok 2 metra. Visina ormara i kuhinjskog korpusa je u kvalitetnoj kuhinji prilagođena visini osobe koja će u njoj provoditi najviše vremena. Isto vrijedi i za radnu površinu, ploču za kuhanje i sudoper.

7. Prvorazredni dizajn traje

Trendovi se mijenjaju, ali možete računati da je prosječni vijek kvalitetne kuhinje od 20 do 30 godina. DAN-ovi dizajn i materijali su napravljeni i odabrani tako da idu u korak s vremenom.

8. Prvoklasan dizajn je otvoren

Modernu kuhinju treba dizajnirati tako da poziva na druženje. Unatoč prostornoj ograničenosti, trudimo se odabrati otvoren raspored i tako osigurati dovoljno prostora za ugodne večeri s prijateljima, obiteljska druženja ili školske zadatke s našim najmlađima.

9. Prvoklasni dizajn je minimalistički

Puristički stil je uvijek u modi, bilo danas, sutra ili za deset godina. Puristički stil fokusira se samo na suštinu i brine se da suvišni elementi i pretjerana dekoracija ne naruše cjelokupnu sliku. Minimalistički dizajn omogućuje prostoriji da “diše”, što prostoriju čini većom i preglednijom.

10. Za dobar dizajn potrebno je vrijeme

Ne štedite na vremenu uloženom u planiranju kupnje nove kuhinje. Stručno savjetovanje, 3D projektiranje, dostava i montaža – zahtijevaju svoje vrijeme. S obzirom na to da je kupnja kuhinje relativno velika investicija, savjetujemo da to prepustite stručnjacima. DANKÜCHEN vam nudi besplatne stručne savjete u 15 studija diljem Hrvatske.

Na našem YOUTUBE kanalu potražite inspiraciju za sve dizajnerske kuhinja, a za sve aktualne novosti, akcije i fotografije kuhinja nas pratite na FACEBOOKU i INSTAGRAMU.

Video