Rješenja DAN-a

Kvaliteta i moderna tehnička profinjenost

U našem poduzeću već više od 58 godina proizvodimo kuhinje po mjeri. Pritom uvijek nastojimo stvoriti kuhinju iz snova za vas i vaše najmilije. Slušamo želje, nudimo stručno savjetovanje i skrbnim planiranjem stvaramo kuhinje za život. U nastavku donosimo 7 rješenja DAN-a koja obožavaju svi korisnici naših kuhinja.

7 vrhunskih rješenja DAN-a

1. Prilagodljiva visina elemenata

prilagodljiva-visina-rjesenja-dana

Za idealnu visinu kuhinje potrebno je podesiti visinu radne površine, donjih elemenata i visećih ormarića. Stvaranjem DAN kuhinje po mjeri u potpunosti se prilagođavamo potrebama korisnika, a pritom slijedimo sljedećim preporukama struke.

Sa stajališta ergonomskog planiranja kuhinju dijelimo na 3 glavna radna područja: priprema, kuhanje i pranje.

Idealna visina za pripremu, npr. rezanje povrća, je 15 cm ispod lakta, dok je za kuhanje preporučena visina površine 20 cm ispod lakta.

Dno sudopera određuje stvarnu visinu, pa se njegovo postavljanje planira iznad normalne visine. Optimalno ga je postaviti 10-15 cm ispod visine lakta. To smanjuje pritisak na kralježnicu i štiti leđa.

2. Ergonomski dizajn za električne aparate

rjesenje-za-kuhinje-po-mjeri

Pri planiranju kuhinje također je važno da imamo na umu postavljanje električnih aparata.  Ergonomski dizajn sa što manje saginjanja moguć je postavljanjem na visinu. Osim pećnice koja je popularan trend zadnjih godina, u DAN kuhinji možemo podići i perilicu posuđa. 

Osigurajte udobnost i pametnim planiranjem olakšajte kuhinjske zadatke. Naši savjetnici u studijima DANKÜCHEN imaju najbolja rješenja za vas!

3. Veća radna površina – BEZ NADOPLATE

Standardna dubina radne ploče je u prosjeku 60 cm – DANKÜCHEN je podigao ovaj standard na 70 cm, a sve to bez dodatnih troškova.

Svi znamo da je prednji dio radne površine najkorišteniji, zato je važno imati dovoljno prostora. Sve što vam stoji izvan dohvata ruke manje je pristupačno. No, prostor straga ne ostaje neiskorišten, jer tamo postavljamo kuhinjske uređaje koji se koriste malo rjeđe (npr. mikser).

4. Podizni element od kaljenog stakla

podizni-sistem-kuhinjski-ormaric-kaljeno-staklo

Viseće ormariće možete nadograditi frontama od kaljenog stakla. Odabirom ovog rješenja DAN-a, one će postati središnji dio vaše kuhinje. Staklo ne samo da mijenja cjelokupnu sliku vaše kuhinje, već je i lako za održavanje.

Za lakše otvaranje tu je vrhunski Blum podizni mehanizam. Laganim pritiskom prsta otvorit ćete ili zatvoriti viseće ormariće. 

5. 3 u 1 šank 

3-u-1-sank

Nevjerojatno praktično i fleksibilno! Bez obzira hoćete li šank koristiti kao stol, radnu površinu ili prostor za odlaganje – ovo rješenje uvijek je dobra ideja. I u malim i u velikim DANKÜCHEN kuhinjama! Naime, osigurava puno dodatnog prostora za odlaganje i omogućuje vam jednostavnu pohranu stvari ispod njega. Dakle, ujedno je dodatni prostor za druženje i zabavu, kao i prostor u koji možete pospremiti što god poželite. 

Doručak ili čaša pjenušca će biti ukusnija u kuhinji u kojoj se osjećate ugodno. Zato smo dodali LED trake koji dodatno naglašavaju ovo praktično rješenje.

6. Velika ponuda umetaka za ladice

rjesenje-dan-a-umetak-za-ladice

Ladice su često kaotičan prostor, ali ne s rješenjima DAN-a. Pomoću velike ponude naših umetaka za ladice pronaći ćete umetke svih veličina i oblika, a koji ispunjavaju svaku želju. To znači da će sve posuđe i namirnice veoma jednostavno biti uredno pospremljeni.

7. Otvorene police 

radna-povrsina-u-kuhinji

Dizajneri interijera savjetuju stvaranje centralnog dijela kuhinje. Naš savjet: kuhinja s otvorenim policama. Tako prostoru možete dodati različite ukrase koje možete lako promijeniti u bilo kojem trenutku i prilagoditi sezoni ili raspoloženju. Jednostavno, funkcionalno, dekorativno!

Odaberite svoja rješenja DAN-a

U ponudi imamo još jako puno odličnih rješenja koja oduševljavaju. Naši stručni savjetnici će vam ih sa zadovoljstvom predstaviti na izložbenim eksponatima u jednom od 14 ekskluzivnih DAN studija. Osobnim pristupom zajedno ćemo stvoriti vašu novu kuhinju iz snova. Prijavite se na besplatno 3D projektiranje i rezervirajte svoj termin već DANas.   

Za još ideja i savjeta oko dizajniranja vaše nove kuhinje pratite nas na Instagramu, Facebooku ili Youtube kanalu. 

Video