Savršena rasvjeta

Jeste li ikada pomislili da savršena rasvjeta može stvoriti savršenu atmosferu u vašem domu?

Svi znamo da svjetlo igra važnu ulogu u stvaranju optimalnih uvjeta za kuhanje i pripremu hrane. To se posebno odnosi na rasvjetu radne površine i štednjaka – no je li zapravo rasvjeta samo sredstvo za rastjerivanje mraka?

dizajnerska_kuhinje
Planiranje i projektiranje dizajnerske kuhinje je projekt koji zahtijeva punu mjeru kreativnosti i profesionalnosti

Na području arhitekture i uređenja interijera svjetlo utječe na to kako percipiramo prostor, njegove proporcije, namještaj i dizajn. U svijetu kuhinja rasvjeta služi kao nadogradnja životnom stilu koji posredno utječe na atmosferu u prostoru i na naše dobro raspoloženje.

Individualni koncept

Kao što se ljudi razlikujemo jedni od drugih, tako različito doživljavamo i nijanse svjetlosti – neki se kunu na dnevnu bijelu nijansu, jedni na tople, drugi na hladne bijele nijanse. Stručnjaci DANKÜCHEN-a pomoći će vam da odaberete odgovarajuću savršenu rasvjetu koja će pravilno naglasiti dizajn i boju fronti vaše kuhinje iz snova.

Individualni zahtjevi

Svjetla i lampe treba birati prema njihovoj namjeni. Već u fazi planiranja vrijedi razmisliti čemu će služiti i u kojem će dijelu kuhinje biti ugrađene.

  • Ako kuhinju puno ne koristite, bit će dovoljna dobra stropna rasvjeta i osvjetljenje blagovaonice.
  •  Ako puno vremena posvećujete kuhanju i pečenju, onda uz spomenutu rasvjetu ne zaboravite i na funkcionalnu rasvjetu radne površine te osvjetljenje ladica koje omogućuje bolji pregled.
  •  Ako većinu vremena provodite na druženje s obitelji i prijateljima, onda vašoj kuhinji apsolutno treba romantična pozadinska rasvjeta. U tom primjeru za savršenu rasvjetu predlažemo zidne lampe, osvjetljenje polica, dodatak LED traka kuhinjskom otoku kojima sami možete podešavati intenzitet.
  • Želite li svoj dom dodatno nadograditi kako bi zablistao u svoj svojoj raskoši – uključite staklene elemente, npr. staklenu vitrinu, ormariće ili staklene detalje poput vaza, svijećnjaka ili čaša. Zahvaljujući svjetlucanju, stakleni elementi doprinose elegantnom izgledu svake kuhinje. 

U videu pogledajte jedinstveni primjer rasvjete vitrine – očarat ćete se.

Individualno planiranje

Jako je važno projektiranje kuhinje po mjeri započeti planirati dovoljno rano. Dozvolite da vam u tome pomognu iskusni stručnjaci koji će za vas uzeti dovoljno vremena i osmisliti sve detalje prilagođene samo vama. Jamčimo vam da će naši DAN-stručnjaci u početnoj fazi također razmisliti o rasporedu svjetla – tako će vaša kuhinja biti jedinstvena kreacija s najljepšim osvjetljenjem.

Na našem YOUTUBE kanalu potražite inspiraciju za sve dizajnerske kuhinja, a za sve aktualne novosti, akcije i fotografije kuhinja nas pratite na FACEBOOKU i INSTAGRAMU.

Video