Sočan steak s čilijem – savršen izbor za ljubitelje intenzivnih okusa i lagano pikantnog užitka! Ovaj recept donosi savršeno pečen odrezak uz aromatičnu kombinaciju začina i svježeg čilija, koji mu daje dodatnu dozu karaktera. Idealno za posebne prilike ili kada jednostavno želiš uživati u vrhunskom zalogaju. 🔥🥩
Sastojci:
- 2 odreska (npr. ribeye, sirloin ili rump steak)
- 2 svježe čili papričice (narezane na kolutiće)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 grančica svježeg ružmarina
- 2 češnja češnjaka (zdrobljena)
- Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu


Priprema:
- Priprema mesa:
Izvadite odreske iz hladnjaka najmanje 30 minuta prije pripreme kako bi dosegli sobnu temperaturu. Obrišite ih papirnatim ručnikom i lagano natrljajte maslinovim uljem, solju i paprom s obje strane. - Zagrijte grill tavu ili tavu od lijevanog željeza na visokoj temperaturi dok ne postane jako vruća.
- Stavite odreske na vruću tavu i pržite ih 2-3 minute sa svake strane za medium rare (ili dulje ovisno o željenom stupnju pečenja). Nemojte prečesto okretati meso.
- Pred kraj prženja dodajte zdrobljeni češnjak, ružmarin i polovicu narezanih čilija u tavu. Ovi dodaci će pustiti svoje arome i obogatiti okus mesa.
- Prebacite odreske na tanjur, pokrijte ih aluminijskom folijom i ostavite da odstoje 5 minuta kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili.
- Narežite steak na tanke kriške. Poslužite s preostalim svježim čilijem na vrhu i prelijte sokovima iz tave.
Savjet za serviranje:
- Poslužite uz pečeni krumpir, svježu salatu ili kremasti umak od češnjaka.
- Za dodatni efekt na tanjuru, pospite sitno nasjeckani peršin ili par kapi limunovog soka prije serviranja.
Uživajte u ovom pikantnom i aromatičnom steak obroku! 🥩🌶