Trendovske boje za kuhinju

Boje su te koje nas oduvijek inspiriraju. Ne samo da izražavaju stil i ukus, već neposredno utječu na naše osjećaje i energiju.

boje za kuhinju

Dizajneri interijera vjeruju da odabirom boja za kuhinju prostoru dajemo osobni pečat. Zastanite na trenutak i razmislite, kada ste se zadnji put osjećali zaista ugodno? Kojim bojama ste bili okruženi u tom trenutku? Neke boje nas u životu trajno obilježavaju i utječu na naš ukus.

Zato poslušajte umjetnika u sebi i dopustite DAN-ovom izboru boja da vas oduševi klasičnim nijansama, prirodnim tonovima ili intenzivnim trendovskim bojama! Uputite se s nama u otkrivanje svijeta boja.

Pastelni tonovi

Izborom pastelnih nijansi unesite dašak nježnosti u svoj dom. Poznato je da svijetle boje optički povećavaju prostor i stvaraju ugodnu atmosferu u bilo koje doba godine, bez obzira na vrijeme. Pastelne boje u kuhinju unose vedrinu i živost te malu dozu mekoće i nježnosti. Ako prostor dodatno obasjava prirodno svjetlo, vaša će kuhinja postati prava oaza mira i optimizma. 

DANKÜCHEN boje za kuhinju pastelnih tonova su: sivkasti Kašmir, svijetli Jasmin, nježna Magnolija, žućkasti Dakargelb i tamno smeđi Cerros. 

boje za kuhinju

Svijetlo-tamni tonovi

Sa svijetlo-tamnim tonovima možemo stvoriti lijepe kontraste boja u prostoriji, koji obično zahtijevaju snažne i odlučne karaktere. Glavna smjernica takve kombinacije boja bi trebala biti stvaranje nježnih prijelaza i pronalazak prave ravnoteže između svijetlih i tamnih dijelova. Primjer najčešće kombinacije je definitivno evergreen bijelo-crna kombinacija.

DAN-ovi savjetnici imaju osjećaj za estetiku, zato će vam znati pomoći u odabiru prave boje za kuhinju. Odabirom skladnih nijansi unesite dašak svoje elegancije i stila u prostor.

DANKÜCHEN izbor boja u svijetlo-tamnim nijansama su: crni antifingerprint Anthrazit, bijeli Fliederweiß i Polarweiß te tamno sivi Schiefer i Beton. 

boje za kuhinju

Prirodni tonovi

Prirodni tonovi su uvijek u modi. Ljeti ili zimi, danas ili za 10 godina. Drveni tonovi u prostoriji stvaraju domaću atmosferu, rustikalni šarm i mogu se kombinirati s drugim namještajem. Zahvaljujući drvenom dekoru osoba se osjeća dobrodošlo već prvim ulaskom u prostoriju. Prirodne nijanse pružaju zdravu, obiteljsku i jedinstvenu energiju.

DANKÜCHEN prirodne boje za kuhinju su: svjetla Alfabia, zlatno-smeđi Goldhorn, prirodna hrastova nijansa Asteiche, nešto svjetlija Eiche hell i nijansa brijesta Ulmus. 

boje za kuhinju

Kameni tonovi

Boje mramora kuhinji daju eleganciju i izgled 5 zvjezdica. Obogatite prostor kuhinjskim otokom s mat površinom svjetlijih kamenih nijansi za dašak ekstravagancije. Možete čak biti malo odvažni i naglasiti njezin karakter debljom radnom površinom. Takve površine su prilično jednostavne za čišćenje i održavanje.

DANKÜCHEN nijanse kamena: Vulkanstein, Vezuv, mramor, Coro i Granit 

boje za kuhinju

Stakleni tonovi

Riječ staklo dolazi od njemačke riječi “glas” i znači “sjajan, blistav”. Stakleni tonovi u kuhinju unose pozitivnu energiju, posebnu notu atraktivnosti i decentnosti. Staklo je reflektirajući materijal koji daje efekt svjetlosti u malim ili tamnim kuhinjama, koji prema starim vjerovanjima, simbolizira život! Lako se čisti i otporno je na toplinu.

DANKÜCHEN staklene nijanse: tamno crno staklo, svijetlo bijela, mentol bambus zelena, bijeli kristal i nježna dijamantno plava. 

boje za kuhinju

DAN-ove posebne boje za kuhinju

Za one koji žele dodatno naglasiti svoju kuhinju, brojni DANKÜCHEN studiji nude zidne obloge s dizajnerskim kaljenim staklom raznih motiva. Klasične i moderne staklene zidne obloge s motivima možete birati između stakla debljine 4 mm ili dizajnerskog stakla s aluminijskim okvirom. Također možete birati između raznih ukrasnih obloga i dodataka s apstraktnim crtama. 

Planiranje kuhinje

Tražite inspiraciju za jedinstven i originalan dizajn kuhinje? Klikom na donju poveznicu doći ćete do našeg online planera kuhinje. Pomoću njega možete nam  jednostavno poslati vaše osnovne želje za svoju novu kuhinju i prijaviti se za svoj termin BESPLATNOG 3D projektiranja, na kojem ćemo vam pokazati širok raspon boja, oblika, dizajna, materijala i još mnogo toga. 

Pratite nas na Facebooku, Instagramu ili Youtubeu gdje DAN redovito objavljuje zanimljive slike i novosti. Ne propustite ih.

Video