ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA / OBVEZA INFORMIRANJA

Budući da nam je zaštita vaših podataka vrlo važna, prilikom obrade vaših osobnih podataka (npr. Osnovnih podataka) u obzir uzimamo važeće propise o zaštiti podataka, prije svega Opću uredbu o zaštiti podataka i Zakon o zaštiti osobnih podataka.

U nastavku se nalaze preciznije informacije o obradi podataka koje izvodimo:

1. Odgovornost

Dan-Küchen Möbelfabrik M. Danzer GmbH

Leonfeldner Straße 273
4040 Linz
Telefon: +43 (0) 732/2552 0
E-pošta: service(at)dan.at

Iako nismo zakonsko obvezni, imenovali smo vanjskog službenika za  zaštitu podataka. Naš službenik za zaštitu podataka je: 

prof. dr. Peter Burgstaller, odvetnik, Landstraße 12, 4020 Linz, datenschutzbeauftragter@dan.at

2. Prava oštećenih osoba / pravo na prigovor i opoziv / pravo na žalbu

2.1. Imate sljedeća prava u vezi s vašim osobnim podacima: 

Pravo na prigovor: Ako obrada vaših osobnih podataka temelji na ispitivanju vaših interesa(članak 6. stavak 1., točka f Opće uredbe o zaštiti podataka: legitimni interesi), imate pravobilo kojem trenutkupodnijeti prigovorprotiv obrade iz razloga koji proizlaze iz vaše specifične situacije. U slučaju korištenja prava na prigovor, molimo da nam objasnite zašto ne bismo trebali obrađivati vaše osobne podatke, kao što smo ih do sada. Provjerit ćemo stvarno stanje i prekinuti obradu podataka, tj. prilagoditi je ili ćemo vam pokazati svoje obvezne sigurnosne razloge i nastaviti s obradom podataka. S obradom podataka nastavljamo i u slučaju izvršenja, provedbe ili obrane pravnih zahtjeva.

Protiv obrade podataka s ciljem neposrednog oglašavanja i analize podataka možete bilo kada podnijeti prigovor. U tom slučaju ćemo prestati obrađivati vaše podatke.

Pravo otkazivanja: ako ste nam za obradu vaših osobnih podataka dali suglasnost, tu suglasnostmožete bilokada otkazati. Otkazivanje ne utječe na zakonitost, do otkazivanja već izvedene obrade podataka.

Kontaktirajte nas osobno, telefonom ili pisanim putem, ukoliko želite ostvariti navedena prava.

Dan-Küchen Möbelfabrik M. Danzer GmbH
Leonfeldner Straße 273
4040 Linz
Telefon: +43 (0) 732/2552 0
E-pošta: service@dan.at

Molimo vas da uzmete u obzir da vam informacije možemo dati samo kada dokažete vaš identitet.

2.2. Ukoliko smatrate da je obrađivanje podataka u suprotnosti s važećim pravom koji se odnosi na zaštitu podataka ili da su bili kršeni vaši zahtjevi u vezi s pravom zaštite podataka, imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu. Molimo vas da pritužbe uložite hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka:

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)
Martićeva 14
10000 Zagreb

3. Informacije o obradi vaših osobnih podataka

3.1. Posjete web stranici

3.2. Elektronički upiti za kontakt putem web stranice

3.3. Kolačići / usluga analiziranja podataka na web stranicama

Upozoravamo vas da imate pravobilo kojem trenutku podnijeti prigovorprotiv obradeosobnih podataka koji vas se tiču, sukladno članku 21. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, iz bilo kojeg razloga koji proizlazi iz vaše specifične situacije. To vrijedi samo ako je obrada podataka potreba kako bi se sačuvali naši legitimni interesi ili legitimni interesi treće osobe (članak 6. stavak 1. točka f Opće uredbe o zaštiti podataka).

Kako izvršiti prigovor je navedeno pod točkom 2. 1.

3.4. Upravljanje klijentima, račnovodstvo, logistika i knjigovodstvo

Dostupnost vaših osobnih podataka je potrebna za ispunjenje ugovora, tj. izvedbe predugovornih mjera. Bez tih podataka s vama ne možemo sklopiti ugovor.  

3.5. Pomoć korisnicima i oglašavanje za vlastite potrebe

Upozoravamo vas da imate pravo vašu suglasnost za slanje obavijesti bez navođenja razloga bilo kada otkazati. Otkazivanje ne utječe na zakonitost, do otkazivanja već izvedene obrade podataka.

Kako izvršiti otkazivanje je navedeno pod točkom 2. 1.  

4. Informacije o prosljeđivanju informacija u treće države ili međunarodnim organizacijama

Obrađeni podatci neće biti proslijeđeni primateljima u trećim državama ili međunarodnim organizacijama.